تفاوت کلیه درد ناشی از سنگ و عفونت کلیه و کمر درد

  1. خانه
  2. /
  3. مقالات
  4. /
  5. تفاوت کلیه درد ناشی از سنگ و عفونت کلیه و کمر درد

تاریخ 16 نوامبر 2023

کمر درد یک عارضه شایع است که هر کسی در طول عمر خود به آن دچار می‌شود. متأسفانه علت آن همیشه به راحتی قابل ‌تشخیص نیست. در واقع، عوامل زیادی وجود دارد که ممکن است باعث کمردرد شود. همچنین این عارضه می‌تواند نشانه ابتلا به برخی بیماری‌های دیگر نیز باشد. برخی بیماری‌های کلیه نیز باعث کلیه درد می‌شوند که ممکن است درد آن با کمر درد اشتباه گرفته شود. چگونه می‌توان این دو نوع درد را از هم تشخیص داد؟ تفاوت بین کمردرد و کلیه درد چیست؟

بیشتر کمردردها به دلیل ابتلا به بیماری‌های خطرناک و جدی ایجاد نمی‌شوند. در بیشتر موارد، کمر درد به دلیل برخی بیماری‌های خفیف مانند کشیدگی عضلات، گرفتگی عضلات یا آسیب‌دیدگی ایجاد می‌شوند. غالب اوقات این دردها پس از چند ماه یا حتی چند هفته بهبود می‌یابند اما اگر این درد بیش ‌از حد طولانی شد و پهلوهای شما نیز درد داشت و به خصوص اگر به مرور زمان درد وخیم‌تر شده و با علائم غیرمعمول دیگری نیز همراه شد، باید به پزشک مراجعه کنید.

درد پهلو نیز ممکن است به دلایل متعددی ایجاد شود. پهلو درد لزوماً به معنی ابتلا به بیماری‌های کلیه نیست اما اگر درد با علائم دیگر نارسایی کلیه (به خصوص علائم ادراری) همراه بود بهتر است بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. کلیه درد ناگهانی (با وجود خون در ادرار یا بدون این علامت) باید مورد ملاحظه قرار گیرد زیرا ممکن است نشانه ابتلا به برخی بیماری‌های کلیه خطرناک و جدی باشد. برای دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت می‌توانید با ما از طریق شماره‌02188343444 تماس حاصل فرمایید.

کمر درد


مهم‌ترین چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که این عارضه بیماری نیست. به طور عمومی کمردرد نشانه ابتلا به یک بیماری است؛ به عبارت دیگر خود این درد یک تشخیص محسوب نمی‌شود.

دلایل ابتلا به کمر درد

درد کمر ممکن است خفیف تا شدید باشد. دلایل ابتلا به کمر درد بسیار متنوع است و عوامل و بیماری‌های مختلفی وجود دارد که باعث کمر درد می‌شود اما در بسیاری از موارد این کمر درد به دلایل زیر ایجاد می‌شود:

  • آسیب‌دیدگی: شکستگی ستون فقرات، رگ به رگ شدن یا آسیب‌دیدگی‌های شدید ناشی از تصادفات ممکن است باعث ایجاد دردهای مزمن یا حاد در کمر شود.
  • مشکلات حرکتی ستون فقرات: این مشکلات معمولاً به نحوه حرکت‌های ستون فقرات شما مرتبط است. زوال و دیژنراسیون دیسک بین مهره‌ای اصلی‌ترین دلیل ابتلا به مشکلات مکانیکی در کمر است. مشکلات ستون فقرات ممکن است به دلیل تنش‌های عضلانی، اسپاسم‌ها، پارگی دیسک یا مفاصل فاست ایجاد شود.
  • سرطان‌ها و عفونت‌ها: رشد غیرطبیعی تومورها (سرطان) می‌تواند بر کمر نیز تأثیر داشته باشد. البته در بیشتر موارد این بیماری‌ها دلیل اصلی ابتلا به کمردرد نیستند. برای مثال سرطان استخوان یک بیماری دردناک است. اگر سرطان در ستون فقرات رشد کند، کمر درد یکی از علائم اصلی آن است.

سرطان‌هایی که در نقاط دیگر بدن رشد می‌کنند نیز ممکن است بر کمر بیمار اثر بگذارند. برخی از این سرطان‌ها عبارتند از: سرطان ریه، سرطان روده، سرطان سینه، سرطان تیروئید، سرطان کلیه و حتی سرطان پروستات.

  • برخی بیماری‌ها: این بیماری‌ها عبارتند از آرتروز و روماتیسم مفصلی، پوکی استخوان و بیماری‌های دیگر که باعث ضعف استخوانی می‌شوند، اسپوندیلیت آنکیلوزان، تنگی کانال نخاع و شانه منجمد شده.
  • دلایل دیگر: برخی از دلایل دیگر کمر درد عبارتند از؛ فیبرومالژی، بارداری، اندومتریوز، سنگ کلیه و عفونت‌های کلیه.

این عارضه چگونه احساس می‌شود؟

هر فردی ممکن است درد کمر متفاوتی احساس کند، از درد خفیف و مبهم تا درد شدید و تیز. افراد مبتلا به کمردرد معمولاً علائم زیر را تجربه می‌کنند:

  • درد همراه با خشکی در مناطق مختلف از ستون فقرات.
  • تشدید درد هنگام بلند کردن اشیاء سنگین یا انجام فعالیت‌های فیزیکی سنگین.
  • افزایش شدت درد در قسمت میانی و پایینی کمر پس از ایستادن یا نشستن طولانی مدت.
  • مشکل در ایستادن یا نشستن بدون احساس گرفتگی عضلانی یا درد در قسمت پایینی کمر.

همچنین، به دلیل عوارض زمینه‌ای، ممکن است احساس ناراحتی، سرماخوردگی، خستگی و ضعف، تب یا حتی مشکلات در کنترل ادرار و مدفوع را تجربه کنید.

پیش‌بینی و چشم‌انداز

اگر علل قابل‌ درمان باشد، کمردرد پس از برطرف شدن دلیل آن از بین می‌رود. در بیشتر موارد کمر درد به عوامل فیزیکی همراه است اما مشکلات روانی (مانند استرس) هم ممکن است باعث شدت یافتن درد شوند. حتی مدت ابتلا به کمر درد و شدت آن نیز ممکن است با استرس مرتبط باشد.

دردهای کلیه چگونه ایجاد می‌شوند؟


درد کلیه همان‌گونه که از نام آن مشخص است مرتبط با مشکلات یک یا هر دو کلیه است. دو بیماری شایع که باعث کلیه درد می‌شوند عبارتند از: عفونت‌های کلیه و سنگ کلیه

عفونت‌های کلیه باعث عفونت و التهاب در کلیه می‌شوند که منجر به کلیه درد می‌شود. بسته به میزان شدت عفونت، ممکن است کلیه متورم شود. در نتیجه باعث کشیده شدن کپسول اطراف کلیه شده و درد شدیدی ایجاد می‌کند.

سنگ کلیه نیز می‌تواند باعث ابتلا به کلیه درد شود. زمانی که سنگ کلیه در لوله بین مثانه و کلیه‌ها ایجاد شود باعث کلیه درد می‌شود. این سنگ‌ها باعث انسداد جزئی یا کلی مجرای ادرار شده و جلوی جریان ادرار را از کلیه‌ها به مثانه می‌گیرند. در نتیجه کلیه‌ها بزرگ و متورم شده و درد می‌گیرند.

برخی از دلایل غیرمتداول و نادر نیز عبارتند از: بیماری کلیه پلی کیستیک (کیست‌هایی در کلیه به وجود آمده و رشد می‌کنند)، سرطانی که در کلیه رشد کند، سرطان‌های اولیه و ثانویه. انفارکتوس کلیه و خون در ادرار به دلیل آسیب‌دیدگی.

تفاوت بین کلیه درد و کمر درد


تشخیص درد کلیه همیشه آسان نیست. حتی در مراحل اولیه ممکن است شما درد کمی در ناحیه کمر خود احساس کنید، اما برخی تفاوت‌ها وجود دارد که برای تشخیص بهتر به پزشک مراجعه کرد. اگرچه کلیه‌ها نزدیک به کمر قرار دارند، اما ممکن است شگفت‌زده شوید که آنها دقیقاً در کدام قسمت از بدن قرار دارند. با اینکه کلیه‌ها جزء سیستم ادراری هستند، اما واقعاً در زیر دنده‌ها (تقریباً در قسمت بالایی بدن) قرار دارند. بنابراین در صورتی که درد کلیه وجود داشته باشد، معمولاً در قسمت بالای کمر (به ویژه در ناحیه پهلوها، مستقیماً زیر لبه پایینی دنده‌ها) احساس می‌شود. اگر هر دو کلیه درد داشته باشند، ممکن است درد را در هر دو طرف پهلوها احساس کنید. درد ممکن است با علائم دیگر نارسایی کلیه همراه باشد که به بیماری‌های زمینه‌ای آن بستگی دارد. برخی از این دلایل زمینه‌ای عبارتند از:

درد کلیه ناشی از وجود سنگ کلیه

این نوع درد دارای نوسان است و ممکن است باعث ایجاد علائم دیگری مانند حالت تهوع، استفراغ، تغییر رنگ ادرار (قرمز، قهوه‌ای یا صورتی)، بوی بد و وجود رسوبات ادراری و بی‌اختیاری ادراری شود. در صورتی که سنگ‌ها به سمت پایین لوله حالب حرکت کنند، درد ممکن است از پهلوها به سمت پایین شکم یا حتی کشاله‌های ران گسترش یابد.

درد کمر ناشی از عفونت‌های کلیه

در این شرایط، پهلوها به شدت حساس به لمس می‌شوند و حتی لمس کوچک‌ترین ممکن است درد را تشدید کند. علاوه بر این، عفونت می‌تواند باعث شود شما به نظر بیمار برسید و علائم دیگری از جمله تهوع، استفراغ و تب سبک را تجربه کنید.

همچنین، ممکن است همیشه احساس کنید که نیاز به دفع ادرار دارید و با تکرار ادرار، درد در کشاله ران، درد شکم، درد (با احساس سوزش) در زمان ادرار کردن، رسوبات ادراری یا بوی نامطبوع ادرار یا حتی وجود خون در ادرار مواجه شوید.

چه نوع کمر دردی به درد کلیه مرتبط نیست؟


درد کلیه مبهم نیست و در قسمت پایین کمر نیز احساس نمی‌شود. اگر درد کمر شما به دلیل دردهای کلیه باشد شما آن را در پهلوها در قسمت زیر دنده‌های جانبی احساس خواهید کرد و معمولاً درد آن تیز بوده و دائمی نیست.

مقالات مرتبط

جراحی سنگ کلیه به روش بسته PCNL

بیماری پیرونی(بدترین مشکل جنسی مردان):علل،علائم ودرمان

ناتوانی جنسی در مردان بعلت اختلال نعوظ،تستوسترون و علل روانی

جراحی پروتز(ایمپلنت)آلت تناسلی در مردان: مراحل و هزینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
تماس با ما