کلامیدیا یک عفونت جنسی مقاربتی است. هر فردی می‌تواند کلامیدیا داشته باشد، اما ممکن است نوع آن در مردان و زنان متفاوت باشد. طبق تحقیقات انجام شده گزارش شده است که این بیماری شایع ترین عفونت جنسی باکتریایی است که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود.

علائم کلامیدیا در مردان


بیشتر مبتلایان به کلامیدیا علائمی را تجربه نمی‌کنند. اگر فرد علائمی داشته باشد، ممکن است بعد از عفونت اولیه تا چند هفته بروز نکند.

تحقیقات نشان می‌دهد که اگر مردی علائم کلامیدیا را تجربه کند، به طور معمول یکی از این دو عارضه ایجاد می‌شود: اورتریت یا اپیدیدیمیت.

اورتریت

خارج شدن ترشحات غیرمعمول از آلت تناسلی یا درد هنگام ادرار کردن از علائم احتمالی کلامیدیا در مردان است. اورتریت یک نوع عفونت مجرای ادراری یعنی لوله‌ای است که از در داخل آلت تناسلی قرار دارد.

علائم معمول اورتریت در مردان شامل موارد زیر است:

  • خروج ترشحات از آلت تناسلی مرد
  • دیسوریا یا درد هنگام ادرار کردن
  • سوزش یا خارش در مجرای ادرار
  • تحریک و درد در نوک آلت تناسلی مرد

اپیدیدیمیت

اپیدیدیمیت عفونت لوله‌ای در قسمت پشتی بیضه است که اسپرم را ذخیره و حمل می‌کند. طبق تحقیقات انجام شده، فرد مبتلا به اپیدیدیمیت درد در بیضه را تجربه خواهد کرد که ممکن است به کشاله ران نیز سرایت کند.

علائم دیگر

کلامیدیا همچنین می‌تواند روی روده اثر بگذارد. اگر شخصی دچار درد در رکتوم نیز باشد، علایم آن شامل موارد زیر است:

  • درد روده
  • عدم دفع
  • خون ریزی

کلامیدیا می‌تواند باعث ورم ملتحمه و التهاب چشم نیز بشود اما این وضعیت بسیار نادر است. کلامیدیا همچنین می‌تواند گلو را آلوده کند، اما بیشتر افراد این حالت یا علائم دیگر آن را تجربه نخواهند کرد. اگر دچار این عارضه نیز باشند، ممکن است دچار گلودرد شوند.

انتقال

طبق تحقیقات انجام شده، کلامیدیا به طور معمول از طریق تماس جنسی منتقل می‌شود، اما هر زمان که باکتری وارد بدن شخص دیگری شود، می‌تواند بروز پیدا کند. انتقال بیماری معمولاً در طول رابطه جنسی، اعم از واژینال و مقعد صورت می‌گیرد. با این حال، می‌تواند از طریق رابطه جنسی دهانی یا به اشتراک گذاری اسباب بازی‌های جنسی نیز انتقال یابد. حتی اگر شخصی درمان کلامیدیا را انجام داده باشد، باز هم می‌تواند دوباره آلوده شود.

عوارض


عفونت‌های کلامیدیا می‌توانند باعث آرتروز واکنشی شوند. با درمان به موقع، افراد به ندرت عوارض ناشی از عفونت کلامیدیایی را تجربه می‌کنند. با این حال، در صورتی که کلامیدیا در مردان درمان نشود ممکن است باعث ایجاد یا افزایش خطر ابتلا به:

  • پروستاتیت، التهاب غده پروستات
  • زخم مجرای ادرار
  • ناباروری
  • اپیدیدیمیت، عفونت لوله‌ای در بیضه

تحقیقات نشان می‌دهد که عفونت‌های کلامیدیا همچنین می‌توانند باعث آرتروز واکنشی شوند. علائم آرتروز واکنشی شامل درد در پاشنه پا، انگشتان پا، قسمت تحتانی کمر یا مفاصل است.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید


چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

بیشتر افراد در هنگام ابتلا به کلامیدیا هیچ علامتی ندارند. بنابراین لازم است که به طور مرتب آزمایش گرفته شود، از جمله هر زمان که شخص شریک جنسی جدیدی داشت. اگر فردی علائم کلامیدیا را مشاهده کرد، مراجعه به پزشک برای تشخیص آن ضروری است. بسیاری از علائم کلامیدیا مشابه علائم سایر عفونت‌ها می‌باشد که ممکن است به درمان متفاوتی نیاز داشته باشد.

به همین ترتیب، اگر علائم فرد پس از سپری کردن یک دوره آنتی بیوتیکی از بین نرود، باید به پزشک مراجعه کند. اگر فردی بداند که به کلامیدیا مبتلا شده است، اطلاع رسانی آن به شریک جنسی‌اش بسیار ضروری است، تا آنها نیز آزمایش و معالجه مورد نیاز را دریافت کنند.

اگر مردی کلامیدیا را درمان نکند چه اتفاقی می‌افتد؟


اگر کلامیدیا درمان نشود، می‌تواند به یک عفونت شدید تبدیل شود. همچنین ممکن است تأثیرات منفی طولانی مدتی از جمله روی باروری داشته باشد.

كلامیدیا می‌تواند بر كل سیستم تولید مثلی مردان تأثیر بگذارد و باعث ایجاد التهاب در لوله‌هایی شود كه اسپرم را از بیضه‌ها حمل می‌كنند، همچنین خود بیضه‌ها و غده پروستات نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرند. اگر این التهاب درمان نشود، ممکن است به زخم منجر شود که می‌تواند بر باروری تاثیر داشته باشد. همچنین مطالعاتی صورت گرفته است كه نشان می‌دهد خود عفونت می‌تواند بر تولید اسپرم تأثیر بگذارد، اما شواهد پیرامون این فرضیه در حال حاضر قطعی نیستند.

کلامیدیا همچنین می‌تواند باعث بیماری به نام آرتروز واکنشی شود. این در شرایطی است که التهابی وجود دارد که چشم‌ها، مفاصل و مجرای ادرار را تحت تأثیر قرار می‌دهد (لوله‌ای که ادرار را از طریق مثانه شما منتقل می‌کند). زانوها، پا، انگشتان پا، باسن و مچ پا نیز به طور معمول تحت تاثیر قرار می‌گیرند. دقیقاً مشخص نیست که چرا این اتفاق می‌افتد، اما ممکن است مربوط به واکنش بیش از حد بدن به عفونت باشد. بهبودی علائم کلامیدیا ماه ها طول می‌کشد و شما باید این عوارض را با داروهای ضد التهاب درمان کنید.

درمان کلامیدیا نیز بسیار مهم است، زیرا به راحتی می‌تواند به سایر شرکای جنسی انتقال یابد، حتی اگر علائمی نداشته باشید.

آزمایش کلامیدیا مردانه چگونه است؟


آزمایش و درمان زود هنگام کلامیدیا مهم است. اگر اخیراً با شریک جنسی جدیدی مقاربت بدون محافظت داشته اید که گمان می‌کنید به کلامیدیا مبتلاست یا اگر مدتی است که برای STIs آزمایش نشده‌اید، باید آزمایش بدهید. از طرف دیگر، می‌توانید کیت تست کلامیدیا را سفارش داده و در صورت لزوم تست کلامیدیا خود را در خانه انجام دهید. زیرا شیوع کلامیدیا در میان اکثر جوانان در بین سنین 16 تا 25 سال متداول است.

شما باید یک نمونه ادرار تهیه کنید. ممکن است لازم باشد که از ادرار کردن از حدود دو ساعت قبل از نمونه گیری برای آزمایش کلامیدیا خودداری کنید تا نتیجه دقیقی بگیرید. اگر رابطه جنسی دهانی یا مقعدی داشتید، باید آزمایش سواب از روده یا گلوی خود نیز انجام دهید.

درمان کلامیدیا در مردان


درمان کلامیدیا در مردان

پزشک ممکن است برای درمان کلامیدیا در مردان آنتی بیوتیک تجویز کند. در اکثر موارد، آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند کلامیدیا را با موفقیت درمان کنند. آنتی بیوتیک‌های معمول برای درمان کلامیدیا شامل آزیترومایسین و داکسی سایکلین است. درمان کلامیدیا در مردان و زنان یکسان است.

پزشک ممکن است آنتی بیوتیک‌ها را به شکل یک دوز بیشتر یا به شکل یک سری دوزهای کمتر در طی 7 روز تجویز کند. برای اطمینان از عدم انتقال عفونت، فرد باید به مدت 7 روز پس از یک دوز بزرگ مصرف آنتی بیوتیک یا تا پایان دوره 7 روزه مصرف آنتی بیوتیک از برقراری رابطه جنسی خودداری کند.

برای فرد مبتلا به کلامیدیا بسیار ضروری است که هر یک از شرکای جنسی خود را آگاه کند، زیرا ممکن است آنها نیز نیاز به آزمایش و درمان داشته باشند. مصرف آنتی بیوتیک‌ها دقیقاً مطابق با شیوه تجویز شده، به جلوگیری از عوارض جانبی آن کمک می‌کند. همچنین ممکن است به کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی در جامعه نیز کمک کند.

پیشگیری


کلامیدیا به طور معمول از طریق تماس جنسی منتقل می‌شود، بنابراین استفاده از روش‌های محافظت کننده مانند کاندوم‌های لاتکس راهی موثر برای جلوگیری از انتقال عفونت است.

راه‌های جلوگیری از انتقال کلامیدیا شامل موارد زیر است:

  • استفاده از کاندوم در طول رابطه جنسی
  • استفاده از کاندوم در روی آلت تناسلی در طول رابطه جنسی دهانی
  • استفاده از محافظ دهانی بر روی دستگاه تناسلی زن در هنگام رابطه جنسی دهانی
  • به اشتراک نگذاشتن اسباب بازی‌های جنسی یا تمیز کردن و استفاده از محافظ بر روی آنها
  • قبل از انجام رابطه جنسی محافظت نشده، هم خود و هم شریک جنسی جدید خود را از STI بررسی کنید .

مقالات مرتبط

لاپاراسکوپی واریکوسل: نحوه‌ انجام، عوارض و مراقبت‌ها

لاپاراسکوپی واریکوسل: نحوه‌ انجام، عوارض و مراقبت‌ها

واریکوسل

انواع روشهای تشخیص واریکوسل (معاینه ی فیزیکی، سونو، بررسی علائم)

زود انزالی

درمان زود انزالی با گیاهان دارویی مانند مارچوبه، زنجبیل، زعفران و …

سنگ کلیه

علائم سنگ کلیه را بشناسید (درد در پهلو و کمر، تکرر و سوزش ادرار و …)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Call Now Buttonتماس